ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

ΑΛΙΕΥΣ
Καλώς ήρθατε στην ψαράδικη παρέα μας.
ΑΛΙΕΥΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» Tai Rubber το χειμώνα με το Boat&Fishing
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΤετ Ιαν 24, 2018 7:59 am από panpan

» L.R.F. από την βάρκα...i love light game!!!!
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΤρι Σεπ 12, 2017 6:14 am από panpan

» Λίγα λόγια για το Tai Rubber Part 2
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠεμ Ιουν 08, 2017 9:34 pm από panpan

» Tai Rubber
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΔευ Απρ 10, 2017 10:47 pm από panpan

» Σεμινάριο για την τεχνική του Tai Rubber στην έκθεση Boat&Fishing
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΤρι Μαρ 21, 2017 6:54 am από panpan

» Το ψάρεμα του Λούτσου το χειμώνα.
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΣαβ Φεβ 11, 2017 1:01 am από panpan

» Ο Γερμανός ή Κουρκούνα
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠαρ Φεβ 10, 2017 10:50 pm από panpan

» Λίγα λόγια για την τεχνική του Tai Rubber
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΤετ Ιαν 04, 2017 10:56 pm από panpan

» Ένα ψάρεμα με τσαπαρί της Haybusa
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΔευ Δεκ 05, 2016 11:52 pm από panpan

»  Ψάρεμα Χταποδιού: Η δικιά µας µπρακαρόλα
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΔευ Δεκ 05, 2016 11:48 pm από panpan

» Καθετή για όλους
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΚυρ Οκτ 16, 2016 11:28 pm από panpan

» Συντήρηση & καθαρισµός µηχανισµού – καλαµιού
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠαρ Οκτ 14, 2016 1:49 am από panpan

» Μηχανισμός Surf Daiwa Emcast Surf 5000A
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠεμ Σεπ 15, 2016 6:20 am από panpan

» Storm Gomoku Adajo max 100gr
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠεμ Σεπ 15, 2016 6:10 am από panpan

» Μεγάλος Διαγωνισμός alieusonline
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΤετ Αυγ 31, 2016 8:50 am από panpan

» Κατασκευή Inchiku
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠαρ Ιουλ 08, 2016 9:38 pm από panpan

» Πιάστηκε Λευκός στη Σύρο
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΠαρ Ιουν 10, 2016 10:59 pm από Admin

» SHORE JIGGING με τον Παναγιώτη Φιλόπουλο
Σιλικονούχα τεχνητά EmptyΤρι Ιουν 07, 2016 11:03 pm από Admin

Εικονοθήκη


Σιλικονούχα τεχνητά Empty

Σιλικονούχα τεχνητά

2 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Σιλικονούχα τεχνητά Empty Σιλικονούχα τεχνητά

Δημοσίευση από Admin Παρ Νοε 12, 2010 1:27 pm

Λίγα λόγια για τα Σιλικονούχα Τεχνητά

Σιλικονούχα τεχνητά Picbassclassic0803

Τα σιλικονούχα τεχνητά ξεκίνησαν από το ψάρεμα των γλυκών νερών αλλά η χρήση τους έχει επεκταθεί και στο θαλάσσιο spinning. Στο internet θα τα βρούμε ως plastic baits ή soft baits.

Στην Ευρώπη –κυρίως Γαλλία και Ιταλία- χρησιμοποιούνται εκτενώς στο light και medium spinning, ενώ σε άλλες περιοχές χρησιμοποιούνται στο heavy spinning ή surf spinning από την ακτή για μεγάλα αρπακτικά. Στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια η χρήση τους συνδέεται με το μπούλντο και το κλασσικό χελάκι της raglou.




Υπάρχουν τεχνητά που μιμούνται καβούρια, καραβίδες, γαρίδες, καλαμαράκια, ποντίκια και ότι άλλο φανταστεί κανείς. Όμως τα πιο συνηθισμένα μιμούνται κυρίως χελάκια , σκουλήκια και ψαράκια (shads και minnows).

Τα περισσότερα είναι βυθιζόμενα (sinking) υπάρχουν όμως και επιπλέοντα (floating) καθώς και ημι-επιπλέοντα (semi-floating) ή suspending.

Πολλά επίσης είναι εμποτισμένα με αλάτι (salt impregnated) για 2 κυρίως λόγους: πρώτον να αλλοιώσει την γεύση της σιλικόνης ώστε το ψάρι να μην αφήσει γρήγορα το δόλωμα και δεύτερον το αλάτι μειώνει το ειδικό βάρος ή την πυκνότητα του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο το τεχνητό με αποτέλεσμα να αργεί να βυθιστεί.

Οι 4 σπουδαιότεροι λόγοι –κατ’ εμέ- για τους οποίους θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε βαλιτσάκι σπιναδόρου είναι οι εξής: Πρώτον ψαρεύουν εκεί που άλλα τεχνητά είναι αδύνατο (πχ σε άγριους βυθούς ή σε μεγάλα βάθη). Δεύτερον έχουν επιτυχίες – τα ψάρια και ειδικά τα λαβράκια τα αγαπάνε πολύ. Τρίτον είναι φθηνά δολώματα και έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πολλά είδη σε πολλά χρώματα. Τέλος, οι πλεύσεις τους και οι χρήσεις τους είναι πάρα πολλές αφού για παράδειγμα με ένα σιλικονούχο μπορούμε να καλύψουμε μεγάλο εύρος βυθού (από τον πάτο μέχρι την επιφάνεια).

Αν και υπάρχει εξειδικευμένος εξοπλισμός για σιλικονούχα, ένα άλλο πλεονέκτημά τους είναι ότι με την αγορά ανάλογου jighead μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό μας.

Ο εξειδικευμένος εξοπλισμός αφορά σχετικά μαλακά ή ευαίσθητα καλάμια των οποίων η μύτη λυγίζει κάθε φορά (μετά από ένα μάζεμα) που τεντώνει η πετονιά και υποδηλώνει ότι το τεχνητό μας κινείται (κολυμπά ή βυθίζεται) ενώ, όταν ακουμπά στον πάτο της θάλασσας δημιουργούνται μπόσικα και η μύτη επανέρχεται στην αρχική της θέση. Έτσι έχουμε άμεση επαφή με το τεχνητό. Το μήκος του καλαμιού είναι θέμα προσωπικής επιλογής και προσωπικών παραμέτρων. Πχ εγώ βολεύομαι με ένα καλάμι 3,00 μ γιατί σε κάποιους μόλους ή βράχια δεν φτάνω την επιφάνεια με κοντύτερα καλάμια. Παρόλα αυτά ένα καλάμι 2,40-2,70 μ. μας δίνει περισσότερη δυνατότητα ελέγχου του τεχνητού.

Αρματωσιές-τεχνικές- χρήσεις:

Οι βασικές αρματωσιές και οι παραλλαγές τους είναι πάρα πολλές. Εδώ θα αναφέρουμε κάποιες βασικές.

Wheedless
Αναφέρεται στις περιπτώσεις που τα αγκίστρια είναι κατασκευασμένα ή τοποθετούνται έτσι, ώστε να προστατεύεται η ακίδα τους από άγριους βυθούς. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μειώνονται λίγο οι πιθανότητες καρφώματος του ψαριού.

Σιλικονούχα τεχνητά Weedless-640x480

Με buldo, ballrag ή μπομπάρδα.
Τα πλεονεκτήματα λίγο πολύ γνωστά: δεν χρειαζόμαστε εξειδικευμένο εξοπλισμό – μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες αποστάσεις με κόντρα αέρα (ειδικά με την μπομπάρδα) – μπορούμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας εξακοντίζοντας μεγάλα μπούλτο με καλάμια κάστινγκ (και όσο αντέξουμε) – το χελάκι μας κάνει μία πιο ‘ελεύθερη’ κίνηση απαλλαγμένο από βαρίδια κλπ …. Η αρματωσιά αυτή μας δίνει επίσης την δυνατότητα να ‘σέρνουμε’ με πολύ αργές ταχύτητες σχεδόν στον αφρό.

Μειονεκτήματα : πιο χοντρές πετονιές – πιο κουραστικό σε πολύωρο ψάρεμα.

Η ανάκτηση πρέπει να γίνεται με εναλλαγές στην ταχύτητα και φυσικά με μικρές ή μεγαλύτερες παύσεις ώστε να βυθίζεται λίγο το χελάκι.

Σιλικονούχα με ενσωματωμένο βάρος
Κυκλοφορούν έτοιμα στην αγορά σε διάφορα γραμμάρια και σχήματα κυρίως ψαριών.

Jighead

Τα Jigheads κυκλοφορούν στην αγορά σε πάρα πολλά σχήματα που το κάθε ένα προσδίδει και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο τεχνητό μας.

Για παράδειγμα μερικά έχουν τοποθετημένο έτσι το βάρος ώστε να κάθονται κάθετα (stand up jighead) χωρίς να ακουμπά καθόλου το αγκίστρι στο βυθό (όπως οι δικές μας ζόκες).
Άλλα, έχουν μια μεταλλική γλώσσα και μπορούμε να τα δουλεύουμε σαν ένα jerk bait
Άλλα, είναι ειδικά στο να ακουμπούν με την μύτη στο βυθό σαν ένα σκουλήκι να προσπαθεί να χωθεί στην άμμο ή ένα ψαράκι να τρώει
Άλλα, είναι για να ‘γλιστράνε’ στο βυθό (slider jighead). Άλλα, μοιάζουν με κεφάλι ψαριών (shad jighead) κλπ

Όπως και να έχει είναι αυτονόητο ότι κάθε διαφορετικό jigjead μας δίνει και διαφορετική πλεύση.

Μερικά σιλικονούχα πωλούνται έτοιμα με το jighead τους. Σε άλλα κόβουμε ελάχιστα ένα κομματάκι από το κεφάλι τους και τοποθετούμε εμείς το jighead που έχουμε διαλέξει. Προσέχουμε το κεφάλι του jighead να μην είναι δυσανάλογο σε μέγεθος με το σώμα του σιλικονούχου.

Βασικό πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο διακριτική από άλλες αρματωσιές αφού μαζί με το σιλικονούχο αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και βέβαια ότι μπορούμε να καλύψουμε μεγάλες επιφάνειες και διαφορετικά βάθη πολύ γρήγορα με το ίδιο τεχνητό.

Τρόποι ανάκτησης και συνδυασμοί: Πλάγια τινάγματα – κάθετα μικρά τινάγματα ώστε να αναπηδούν στο βυθό – απλή γρήγορη ή αργή ανάκτηση – παύσεις ώστε να βυθίζεται λιγο και ξανά…..

Σιλικονούχα τεχνητά Jigheads-640x480

Σιλικονούχα τεχνητά Jigheads2-640x480




Texas Rig

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε μία παραλλαγή της αρματωσιάς με jighead αν και οι πλεύσεις διαφοροποιούνται λίγο.

Εδώ αντί το βαρίδι να είναι ενσωματωμένο με το αγκίστρι είναι ελεύθερο να ακουμπά πάνω του. Στην συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιούνται κατάλληλα στρογγυλά (egg sinkers) ή σε σχήμα σφαίρας (bullet sinkers) βαρίδια.

Πολλές φορές μπαίνει μία χάντρα μεταξύ βαριδιού και αγκιστριού ή πριν το βαρίδι. Ο κρότος που δημιουργείται όταν ακουμπά το βαρίδι στην χάντρα θεωρείται ότι προκαλεί τα ψάρια.

Σιλικονούχα τεχνητά Texasrig-640x480


Carolina Rig
Το Carolina Rig δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συρόμενο βαρίδι και ένα παράμαλλο με το τεχνητό μας. Εδώ χρησιμοποιούνται κυρίως bullet sinkers λόγω της αεροδυναμικής τους.
Αντίθετα με το texas rig όπου έχουμε άμεση επαφή με το τεχνητό μας, εδώ έχουμε άμεση επαφή με το βαρίδι. Έτσι δεν μας είναι εύκολο να κάνουμε το τεχνητό μας να αναπηδά στον πάτο της θάλασσας. Επιπλέον, την επίθεση του ψαριού την καταλαβαίνουμε εκ των υστέρων –ειδικά αν το ψάρι καταπιεί το δόλωμα και κινηθεί προς το μέρος μας- για αυτό καλό θα είναι όταν αισθανθούμε κάποια διαφοροποίηση να καρφώνουμε ελαφρά.

Όμως, το γεγονός ότι σε αυτή την τεχνική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μεγαλύτερα βαρίδια σε συνδυασμό με ποιο δυνατά καλάμια την κάνει ιδανικότερη από το texas rig για μεγάλα βάθη ή άγριους καιρούς.



Σιλικονούχα τεχνητά Carolina-640x480

Wacky Rig

Στην συγκεκριμένη αρματωσιά το αγκίστρι τοποθετείται στην μέση του σιλικονούχου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε jighead ή σκέτο αγκίστρι.

Στο σκέτο αγκίστρι μπορούμε να βάλουμε εσωτερικά στο κεφάλι του σκουληκιού ένα βαρίδι που μοιάζει με πρόκα (nail weight).

Ανάκτηση: Κουνώντας ρυθμικά και ελαφρά την μύτη του καλαμιού μας προσπαθούμε να κάνουμε το τεχνητό μας να ‘χορεύει’ κοντά στο βυθό.

Το σκεπτικό είναι ότι θέλουμε το τεχνητό να μιμηθεί την φύση. Δηλαδή να μοιάζει με ένα τραυματισμένο ψαράκι ή με ένα σκουλήκι που ‘ενοχλήθηκε’ και κάνει σπασμούς (όπως κουλουριάζονται και τεντώνονται πχ οι αμερικάνοι όταν τους ακουμπήσουμε λίγο με το χέρι ).

Τα τινάγματα του καλαμιού μπορούμε να τα συνδυάσουμε με αργές έλξης από τον πάτο ή να αφήνουμε το τεχνητό να ‘κάθεται’ για λίγη ώρα στον βυθό (παύσεις).

Η αρματωσιά αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε λιμάνια ή σε βυθούς που υπάρχουν σημεία με λάσπη, λιμνοθάλασσες εκβολές κλπ που ζούν χέλια, σκουλίκια και μικρά ψαράκια.

Δύο βασικά μειονεκτήματα είναι η κοντινές ρίψεις λόγω της αντίστασης του αέρα και το ‘έκθετο’ αγκίστρι που είναι εύκολο να πιαστεί σε κάποιο εμπόδιο του βυθού.

Ανάκτηση: Κουνώντας ρυθμικά και ελαφρά την μύτη του καλαμιού μας προσπαθούμε να κάνουμε το τεχνητό μας να ‘χορεύει’ κοντά στο βυθό.

Το σκεπτικό είναι ότι θέλουμε το τεχνητό να μιμηθεί την φύση. Δηλαδή να μοιάζει με ένα τραυματισμένο ψαράκι ή με ένα σκουλήκι που ‘ενοχλήθηκε’ και κάνει σπασμούς (όπως κουλουριάζονται και τεντώνονται πχ οι αμερικάνοι όταν τους ακουμπήσουμε λίγο με το χέρι ).

Τα τινάγματα του καλαμιού μπορούμε να τα συνδυάσουμε με αργές έλξης από τον πάτο ή να αφήνουμε το τεχνητό να ‘κάθεται’ για λίγη ώρα στον βυθό (παύσεις).

Η αρματωσιά αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε λιμάνια ή σε βυθούς που υπάρχουν σημεία με λάσπη, λιμνοθάλασσες εκβολές κλπ που ζούν χέλια, σκουλίκια και μικρά ψαράκια.

Δύο βασικά μειονεκτήματα είναι η κοντινές ρίψεις λόγω της αντίστασης του αέρα και το ‘έκθετο’ αγκίστρι που είναι εύκολο να πιαστεί σε κάποιο εμπόδιο του βυθού.

Σιλικονούχα τεχνητά Wacky-640x480

========

Drop shot rig

Σε αυτή την αρματωσιά χρησιμοποιούμε ένα παράμαλλο που στην σύνδεση με την μάνα βάζουμε ένα στριφτάρι ενώ στο άλλο άκρο δένουμε ένα μολύβι.

Μεταξύ στριφταριού και μολυβιού δένουμε το αγκίστρι που θα περάσουμε το σιλικονούχο μας. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να ψαρέψουμε σε ελεγχόμενο ύψος από τον βυθό ανάλογα σε ποιο σημείο του παράμαλλου θα δέσουμε το αγκίστρι. Χρησιμοποιούμε τον κόμπο Palomar.

Τρόπος Ανάκτησης: κάνουμε πολύ ελαφριά τινάγματα προς τα πάνωτης μύτης του καλαμιού διατηρώντας πάντα την επαφή με το βαρίδι και το βυθό. Μετά μαζεύουμε λίγο και κάνουμε το ίδιο σε ένα άλλο σημείο του βυθού. Μπορούμε επίσης –αν ο βυθός δεν έχει σκαλώματα- να χρησιμοποιήσουμε σταθερή αργή ανάκτηση.




Σιλικονούχα τεχνητά Dropshot-640x480

Διάφορες Ιδέες

Α. Η Berkley κατασκευάζει μαλακά τεχνητά από φυσικά υλικά τα οποία είναι εμποτισμένα με διάφορες μυρωδιές. Εμείς μπορούμε να ‘δώσουμε’ στο τεχνητό μας κάποια μυρωδιά είτε αγοράζοντας τα διάφορα μπουκαλάκια που πωλούνται για αυτή την δουλειά είτε φτιάχνοντας μόνοι μας τα αρώματά μας. Προσωπικά επειδή ασχολούμαι λίγο με το απίκο, έχω μαζεμένα σαρδελοζούμια και μερικές φορές βουτάω το σιλικονούχο μέσα.

Β. Μπορούμε να προσθέσουμε βάρος δε διάφορα σημεία στο σώμα του τεχνητού μας ώστε να του δώσουμε κάποια κίνηση διαφορετική αλλά και να μας δώσει μέτρα στην βολή. Αυτό μπορεί να γίνει κόβοντας με μία πένσα ένα κομμάτι βίδας ανάλογου μεγέθους και εισχωρώντας το στο σώμα του τεχνητού.

Γ. Όταν ψαρεύω σε πολύ άγριους βυθούς, στην αρματωσιά drop-shot πολλές φορές χρησιμοποιώ tremolino αντί για άλλο βαρίδι. Μέχρι στιγμής έχω τσακίσει τους σκαρμούς και τις μεγάλες πέρκες. Σφυρίδα δεν μου έχει πέσει ακόμη χα χα!!!

Δ. Την Carolina rig την έχω χρησιμοποιήσει (ένα δυο φορές μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα) με δόλωμα πολύ πολύ μικρό σιλικονούχο καραβιδάκι σε αμμώδεις παράλιες που βόσκουν μουρμούρες. Σέρνοντας αργά το βαρίδι προσπαθώ να τις προκαλέσω να φάνε το καραβιδάκι το οποίο είναι ελεύθερο από βαρίδια κλπ.

Ε. Στις περισσότερες από τις παραπάνω αρματωσιές χρησιμοποιούνται συνήθως ειδικά αγκίστρια – τα λεγόμενα offset worm hooks. Στα αγκίστρια αυτά ο κορμός τους είναι κοίλος κάτι το οποίο μας δίνει πολλές δυνατότητες:

1. Μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε την αρματωσιά μας weed less ‘κρύβοντας’ την ακίδα ελαφρά μέσα στο σιλικονούχο.

2. Υπάρχουν offset worm hooks με μικρό ενσωματωμένο βάρος στον κορμό τους.

3. Μπορούμε εμείς με ένα κομμάτι μαλακό σύρμα να προσθέσουμε βάρος τυλίγοντάς το σπειροειδώς στον κορμό του.

4. Μπορούμε να περάσουμε μία μικρή σαλαγκιά στον κορμό του ώστε να σιγουρέψουμε πιο πολύ το ‘κάρφωμα’. Την σαλαγκιά μπορούμε ή να την αφήσουμε να κρέμμεται ή να την καρφώσουμε στην κάτω πλευρά του σιλικονούχου.

Ζ. Υπάρχουν στο εξωτερικό μικρά φιαλίδια από πλαστικό ή γυαλί που περιέχουν μεταλλικές μπίλιες (warm rattles) και τα οποία τα εισχωρούμε στο σώμα του σιλικονούχου για να παράγει ήχους καθώς κολυμπά.

H. Στην Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούν την εξής αρματωσιά: δένουν στην μάνα ένα τριπλό στριφτάρι και στους δύο ελεύθερους κρίκους του στριφταριού δένουν στον μέν οριζόντιο ένα παράμαλλο με ένα ποπερ στο τέρμα του, στον δε κάθετο κρίκο ένα κοντύτερο παράμαλλο με ένα βαριδάκι και ένα σιλικονούχο. Το όλο σύστημα μοιάζει σαν ένα ψάρι να κυνηγά ένα μικρότερο. Λόγω ανταγωνισμού τα κυνηγόψαρα ορμάνε στο χελάκι. Το έχω δοκιμάσει με επιτυχία κυρίως σε μικρά λαβράκια.

Σιλικονούχα τεχνητά Diafora-640x480


Άρθρο από
Member of www.psarades.com
Νίκος (nikonline)



Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Σαβ Μαρ 02, 2013 5:21 am, 1 φορά

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 503
Βαθμολογία θέματος : 10045
Reputation : 2
Ημερομηνία εγγραφής : 03/06/2010

https://alieus.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σιλικονούχα τεχνητά Empty Απ: Σιλικονούχα τεχνητά

Δημοσίευση από takis_koll Δευ Ιουλ 11, 2011 4:55 am

Tα σιλικονουχα τεχνητα θα μας τα τιμησουν ιδιαιτερος τα λαυρακια και οι λουτσοι.....Με αρκετα jerking κ με το καταληλο jighead τα αποτελεσματα ειναι σχεδον συγουρα....
Σιλικονούχα τεχνητά Dsc01146h

Ολα τα ψαρια χτυπησαν σε σιλικονη storm pro minnow!!!!

Σιλικονούχα τεχνητά 0005485


Οι λουτσοι παλι θα προτιμησουν μεγαλυτερου μεγεθους σιλικονες shad σε πιο αργη και σταθερη ανακτηση.
Τo jighead το επιλεγουμε αναλογος το μεγεθος της σιλικονης κ του βαθους που θελουμε να ψαρεψουμε...
Σιλικονούχα τεχνητά Dsc02218v

Shad type silicone lures
Σιλικονούχα τεχνητά 4-iscas-shad-silicone-15cm-em-10-cores-diferentes-a-escolher_MLB-O-2871061953_072012

takis_koll
Captain
Captain

Αριθμός μηνυμάτων : 7
Βαθμολογία θέματος : 4689
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 09/07/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης